Sunday 21 December 2008

Filmanmeldelse: Towelhead

Jasira er en 13 årig halvt amerikansk/libanesisk pige, som ikke adskiller sig fra de fleste. Hun er ved at blive en kvinde og der er så mange ting hun ikke forstår.

towelhead I skolen bliver hun drillet, fordi hun har… well, meget hår dernede. Hun bor med sin mor og hans kæreste. Kæresten tilbyder at hjælpe hende. Det lyder allerede småpædofilt, men faktisk har han ingen seksuelle tanker.

Jasiras mor finder ud af det, og hun mener det er Jasiras skyld. Så hun sender Jasira hen til hendes libanesiske far. Der er tingene noget anderledes. Ingen make-up, intet udfordrende tøj og i det hele taget en noget hårdere linie.

Efter at Jasira er blevet barnepige for naboens tre år yngre dreng (som kalder hende “Towelhead”, “Camel Jockey” og “Sand Nigger”), opdager hun i naboens hus nogle udgaver af “Playboy”. Hun kigger i dem sammen med naboens dreng. En dag sidder hun med benene over kors og vipper med det ene ben. Hun opdager at bladene ophidser hende og giver hende orgasme. Med et er hun introduceret til sex.

Nabodrengens far (spillet af den altid eminente Aaron Eckhardt) viser også lidt for megen interesse for Jasira. Hun er forvirret, og kan ikke helt finde ud af hvordan hun skal håndtere interessen. Samtidig bliver hun småforelsket i den sorte Thomas, som hendes far bestemt ikke bifalder.

Towelhead er på visse områder meget lig den fantastiske American Beauty, men her fokuseres mere på en enkelt person. Den 13-årige Jasira spilles af den kun 19-årige (men dog nok til at være det vi kalder “bukselovlig”) Summer Bishil, som helt klart er filmens lysende stjerne. Hun kan sagtens gå for at være en 13-årig uskyldig pige, som blot er forvirret omkring sin krop og sine følelser.

Filmen er på ingen måde pornografisk. Man ser stort set ingenting, men der antydes dog visse pædofile temaer, som f.eks. naboens interesse i Jasira. Der er masser af akavede scener, hvor man virkelig er glad for man ikke er til stede, men der er faktisk også en del sjove scener.

Towelhead er næsten på højde med American Beauty. Historiemæssigt er den faktisk foran, men filmisk er den dog noget bagefter. Instruktøren Alan Ball var da også co-producent på American Beauty.

Filmen er en filmatisering af Alicia Erians novelle af samme navn. Den går også under titlen “Nothing is private”. En trailer kan ses her.

Jeg giver filmen 8 ud af 10.

-Jacob

No comments: