Monday 31 August 2009

Filmanmeldelse: The Final Destination

finaldestposter Den korte version: “Forhåbentlig (forudsat titlen er et spørgsmål)”

Den længere version:

Har du set Final Destination 1, 2 eller 3, har du også set denne. Det er simpelthen mere af samme skuffe.

Ungt menneske forudser ulykke og redder en stribe folk fra den. Men døden vil have sine ofre, og derfor dør de alligevel, i den rækkefølge de ville have mistet livet i den første ulykke. Det unge menneske ser glimt af de forskellige folks døde, og prøver at redde dem, for på den måde at snyde døden og “bryde kæden”. Lyder det en smule bekendt?

Denne gang er resultatet dog svagere end nogensinde. Ja, der er som sædvanligt nogle okay dødsscener (ud fra tekniske synspunkter omkring specialeffects), men handlingen og humoren er helt klart tonet ned. Og det klæder ikke filmen.

Fra plakatens fantastiske tagline “Rest in pieces” (de hiver de nye vittigheder frem) til det plastikagtige skuespil fra især de kvindelige roller i filmen, må man sige at TFD sætter nye standarder for serien. Bare synd de er lavere end de gamle.

finaldestescalator“Forstår du nu hvorfor jeg hader shoppingcentre?” 

Og hey, hvor er døden? Man plejer at se døden manifesteret på forskellig vis, typisk som en sort substans. Men ikke denne gang. Dødssekvenserne er jævnt kedelige (favoritten må være den på rulletrappen), slutningen bruger en effekt der allerede var med i intro-sekvensen og hele filmen virker uden videre historie eller sammenhæng i øvrigt.

Det eneste deciderede plus ved filmen er produktionsværdien. Alt er nydeligt lavet og som sagt er effekterne helt okay. Selv har jeg kun set den almindelige 2D udgave af filmen, og det siger sig selv, at 3D udgaven givetvis er “flottere”. Men det redder ikke filmen fra at være noget miskmask.

Karakter: 5 ud af 10.

-Jacob

Trailer:

No comments: