Wednesday, 14 September 2011

Status pr. dags dato

Det er nu efterhånden et pænt stykke tid siden jeg har haft gang i min blog, selv om der egentlig har været masser at skrive om. Men nu skal der til at ske lidt igen.

Livet er naturligvis gået videre, som den slags nu engang har det med at gøre, og hvad er der så sket siden sidst?

Jo, hjemmebiografen er blevet opgraderet væsentligt. Fra at være en HTPC med XBMC og et 37" LCD display, er det nu opgraderet med en Epson LCD projektor i Full HD og en Denon 7.1 forstærker med tilsvarende højttalere. Således er mit billede nu næsten 3 meter bredt og lyden er sublim, detaljeret og så vinduerne og gulvet ryster. Billedet er også fænomenalt, da jeg stort set udelukkende afspiller film i HD-kvalitet på setuppet.

Det giver naturligvis en noget anden oplevelse end før, og jeg har da også genset flere ældre film. Især klassikere, som jeg aldrig har set i biografen, er sjove at se på dette setup. Endnu mere, da visse bluray-udgivelserne gengiver detaljerne i en fantastisk grad. Klassikere som "North by Northwest" (en Hitchcock klassiker, for de uindviede), var nærmest flottere og skarpere i billedet end flere nye film. En film som Gladiator - den med Russell Crowe - er dog blevet udgivet med en 4k Master som kilde, og det er sygeligt, så detaljeret den er.

Egentlig var det slet ikke meningen, at jeg skulle have haft en iPad 2, men så kom dagen, hvor det blev muligt at jailbreake den. Jeg skyndte mig at købe den, og fik da også en, som havde version 4.3.3 af iOS, som heldigvis var lige præcis den version, som kunne jailbreakes. Et par venner var lidt for længe om at købe, så de sidder med en de nu ikke kan jailbreakes. Men ER den nu så meget bedre end den første iPad? Well, den ER hurtigere, den HAR mere ram og den har en lidt federe form factor. Men ellers er der nu ikke så meget at komme efter. Så skulle man måske tro, at jeg havde solgt min iPad 1, men nej, den har jeg stadig. Og jeg bruger faktisk begge pads ret flittigt. Min trofaste iPod touch er dog blevet solgt til en kollega, som lovede den ville få et godt nyt hjem.

I øvrigt må jeg sige, at iPadsne virkelig tager de fleste med storm. Flere af mine venner og veninder bruger dem helt intuitivt. Det er sjældent de spørger om hjælp, når de lige låner en af mine. Jeg ville naturligvis godt kunne leve uden, men de er bare blevet en fast del af min tilværelse. Jeg havde f.eks. også min iPad med til min ferie i Spanien i foråret, og der blev den brugt flittigt som underholdning om aftenen. Jeg tager stort set næsten aldrig nogen steder uden mindst en af dem, og min iPhone, ja den har jeg altid med. Ikke fordi iPhone er det eneste saliggørende, men fordi sådan smartphone bare bliver en integreret del af ens liv.

Det sjove var dog, at den uge jeg var i Spanien, havde vi intet internet, ingen tv og ingen radio. Og jeg savnede det faktisk overhovedet ikke. Det var skønt!

Apropos rejser, så er min næste rejse en tur til Wien i december måned, hvor hovedformålet er, at nyde julestemningen dernede. Med lidt held er der sne. Hotellet er booket og vi skal bo på det 5-stjernede hotel The Ring et såkaldt "casual luxury" hotel. Det har ganske vist gjort turen lidt smådyr, men til gengæld var ferien i Spanien superbillig, så jeg har ikke skrubler over at skeje lidt ud til december. Vi skal naturligvis besøg Swarovski's allerstørste forretning, med krystaller i 3 etager. Jeg har lovet den gamle at tage en masser billeder.

På arbejdet har der været lidt udskiftning hist og pist, men den hårde kerne består dog til stadighed.

Der er sikkert meget mere jeg kunne fortælle, men nu er bloggen sparket igang igen, og det var det vigtigste.

-Jacob

No comments: