Sunday 3 May 2009

Fanboys plakat Der er folk der synes Star Wars-filmene er ganske gode – og så er der dem der mener, at de er guds gave til folket. Den sidstnævnte kategori, er de såkaldte fanboys. Fanboys er personer, der elsker/forguder et emne i sådan en grad, at det grænser til fanatisme.

Jeg er ikke selv fanboy af noget, men jeg har dog altid holdt meget af Star Wars. I Fanboys møder vi en flok drenge, der er rigtige fanboys. Det vil sige, den ene er ved at blive voksen…

Vi skriver 1999. Eric, Linus, Windows og Hutch er en flok drenge, der har dyrket Star Wars gennem hele deres barndom. De sidste tre gør det stadig, men Eric er gennem hans job i faderens bilhandel ved at blive voksen. Han driller de andre med at de aldrig bliver voksne, og hans fanatisme er klart aftagende.

Linus var Erics bedste ven, men efter at Eric har tonet ned for Star Wars lidenskaben, har Linus set sig sur på Eric. Det tager Eric ikke så tungt, indtil den dag, hvor Windows og Hutch fortæller ham, at Linus har dødelig terminal cancer – og ingen ved hvor længe han overlever.

Drengene gennemgår planerne Pludselig ender det med, at drengene er sammen igen, for de har et fælles mål: At tage til Skywalker Ranch (stedet hvor George Lucas og filmselskabet LucasFilm har til huse) og stjæle en tidlig version af den nye Star Wars film. Det bliver ikke nævnt direkte, men det ligger naturligvis mellem linierne, at det er for at Linus kan nå at se den famøse Episode 1 af Star Wars, inden han dør. Der er med andre ord lagt op til en såkaldt road-trip film.

Enhver road-trip film indeholder scener hvor hovedpersonerne kommer tættere på hinanden, hjælper hinanden, skændes og kommer i sjove/problematiske situationer. Ud fra den betragtning, opfylder Fanboys alle kriterierne. Drengene kommer i klammeri med Star Trek-fans, politiet, ludere, alfonser, sikkerhedsvagter etc.

Hutch: What's the Klingon for "I'm going to die a virgin"?
Admiral Seasholtz: [Svarer på flydende Klingon]

På et tidspunkt bliver de løsladt fra fængsel mod kaution, hvilket stilles af deres fælles veninde Zoe (Kristen Bell), en pige som de allesammen har det godt med, fordi hun også er LIDT nørdet. Hun ender naturligvis med at rejse sammen med dem og der er selvfølgelig en lille romance involveret i dette.

Ser bekendt ud... Fanboys er ikke en film med overraskelser. Der er intet specielt ved plottet og for mange vil den været ret ligegyldig. Men det er nu alligevel en film, som man ikke helt kan undgå at blive i lidt godt humør af, uanset om den er dybt urealistisk. Der er cameos fra flere kendte (Seth Rogen, William “I can get ANYTHING” Shatner, Danny Trejo, “Lando Calrissian”, “Darth Maul” etc.) og der er nogle ret underholdende små detaljer fra nørduniverset ind i mellem.

Jeg ville egentlig have troet, at det var en af de film der var gået direkte til DVD-udgivelse i norden, men man har åbenbart valgt at vise den i biografen, der har sågar været nogle halvstore annoncer for den i aviserne. Personligt synes jeg ikke den vinder det helt vilde ved at blive set på det store lærred (selv om det naturligvis altid er det bedste), så hvis du ikke ligefrem er meget vild efter at se den, så vent til DVD-udgivelsen (som er ude nu) og lej den billigere.

Men hvis der er LIDT fanboy gemt i dig, hvis du har en LILLE spire af en flamme for et emne – Star Wars eller ej – ja så vil du sikkert godt kunne more dig over Fanboys.

Karakter: 7 ud af 10

-Jacob

Trailer for filmen:

No comments: