Tuesday 16 June 2009

Lynanmeldelse: Aqua – Greatest Hits

Okay, dette bliver ikke nogen stor anmeldelse. Det er mest på grund af det nye hit “Back To The 80s” at jeg laver denne anmeldelse.

For termen “hit” er vist ganske slående. Mere end 500 gange blev sangen spillet i dansk radio den første uge. Det værste er, at det var SÅ indlysende at lave et “80er hit”. Altså en sang der berettede om 80erne, et årti som de fleste enten elsker eller elsker at hade. Og her har Søren og Claus fra Aqua så ramt plet igen med denne sang, som indleder deres Greatest Hits album.

Teksten er lige i skuret. Med rim som “The coolest thing in store was a Commodore Sixty-Four” leverer Lene og Rene via den overproducerede melodi en pop melodi i verdensklasse. Det kan vi ligeså godt indrømme allesammen. Det her er ærketypisk pop og det er den kendte Aqua-sound som hittede.

Men denne gang er Rene Dif dog en anelse mere afdæmpet, som en kammerat sagde, “jamen han synger jo faktisk, frem for at brumme som i gamle dage!”

Albummet byder dog på hele tre nye sange, og udover megahittet har vi så “My Mamma Said” og “Live Fast Die Young”. Lad det med det samme være sagt: Ingen af dem lever op til “Back To The 80s”.

“My Mamma Said” er et mere dystert og laidback track, som ærlig talt lyder lidt for kedeligt og, selv om det har et par acceptable hooks. Vokalen er stadig for svag og det lyder som om det ikke er helt færdigt. Lidt råt. Måske er det meningen, men det lyder bare ikke godt i mine ører.

Der er lidt mere liv i “Live Fast Die Young”. Men hvad hjælper mere liv, når melodien simpelthen ikke fænger. Hvor er det fængende omkvæd? Hooks der går lige i øret og som man går og nynner? Aldeles ikke til stede her!

Resten af albummet er blot deres hits, og en gennemlytning vækker jo minder om en god tid i sen-90erne. Og hvem husker ikke lanceringen af deres andet album? Jeg husker stadig at gutterne og jeg sad og ventede ærkespændt på at downloade det – en uge før albummet var ude! Og første gang man hørte “Cartoon Heroes” var der vist ingen tvivl. Hitsmedene havde gjort det igen.

Alle de gode er her: “Barbie Girl”, “Around the World”, “Dr. Jones”, “Turn back time”, “Roses are red” etc. Så hvis du af en eller anden grund ikke har disse dance-pop-klassikere i samlingen, så er her muligheden. Har du dem allerede, så kan jeg godt anbefale at erhverve “Back To The 80s”, men ikke de andre nye tracks.

Men dejligt at høre drengene stadig har det i sig.

-Jacob

Den officielle musikvideo

No comments: