Sunday 6 July 2008

Endnu et eksempel på menneskers naivitet

Vi mennesker er generelt nogle fjolser. Langt de fleste af os tænker ikke rationelt når vi bør. Med andre ord: Vi er lost. Det har vi altid været og det vil vi altid være.

I dag sad jeg og klikkede lidt tilfældigt rundt på nettet og så pludselig en reklame. Nu kører jeg jo ellers med den formidable Opera browser, så det er ikke mange reklamer jeg ser, og i hvert fald kun én gang per reklame. Denne her var dog så fucked up, at jeg blev nødt til at klikke på den.

Det var et program der kaldte sig Love Calculator Pro (herefter LCP). “Pro” delen er sikkert meget væsentlig. Anyway, så er det åbenbart et program, der lader dig matche to personer op og så se om de er “kompatible”. Lidt a’la de dybt debile tests der er i hvert eneste nummer af alle dameblade der udkommer. Christ, hvor har jeg været offer for dem mange gange. “Skat, hvis du skulle beskrive mig som en frugt, hvilken frugt ville det så være?” og alt sådan noget pis.

Men nej, naturligvis er LCP ikke så latterligt.

Det er skam et meget seriøst program, proppet med fuldstændigt himmelråbende tåbelig fakta og statistik, som er taget helt ud af den blå luft.

image

Herover er der indtastet et par navne og fødselsdatoer. Og for syns skyld indsat nogle fotos, som overhovedet ingen relevans har. Der kunne lige så godt have været et billede af Søren Fauschbøll og Dronning Margrethe. Men anyway, de data er indtastet og så kan der trykkes “Calculate!” (bemærk udråbstegnet, det er jo spændende det her).

image

BAM! Værsågod, mine damer og herrer. Disse to er som skabt for hinanden. Alt dette ud fra et par fødselsdatoer og navne (og stjernetegn, sikkert også). “This is real love”.

Og så er den vel ikke længere? Åh jo. Du troede da ikke du ville slippe så nemt?

image

Der er guddødogstraffemig også en såkaldt “Timeline” (tidslinie), der fortæller det lykkelige par om deres op- og nedture. Det må være nyttigt! Som det ses på billedet har udviklerne naturligt nok anført de negative perioder med rødt, hvilket jo meget godt stemmer overens med kvindens “månedlige”! De gule perioder kan man så se er kritiske, så der sørger man for ikke at ses.

Men der er mere endnu.

image

“Baby Chart”. Her kan det lykkelige par, hvor kvindens æggestokke naturligvis flagerer lystigt, hver gang hun ser en skrigeballon af en møgunge, tydeligt se hvornår de kan undfange en dreng eller en pige. Der er både LCPs egen test og en “kinesisk” test. Ja sågar en “forbedret kinesisk test” (der giver nøjagtig samme resultat). Og det fortsætter med at man kan lave en hel kalender, dag for dag.

Derudover kan man lave en top-3 over bedste matches, man kan indtaste og gemme profiler til senere sammenligning samt en masse andet fuldstændig ligegyldigt.

Dette fantastiske program koster kun 15 dollars. Okay, det er faktisk ikke så dyrt, men det gør ikke en skid mere end de latterlige tests der er på utallige hjemmesider rundt omkring. Jo, programmet sætter der hele flot og fint op, men det svarer lidt til at jeg får min tandlægeregning på glittet 200 grams papir – det er stadig noget forbandet lort!

Det værste er dog, at den slags garanteret sælger. Det skulle ikke undre mig om de scorer kassen på det bras. Og det er vi menneskers skyld. Faktisk er det kvindernes skyld, for programmet er uden tvivl henvendt til kvinder. Der er ingen andre der falder for den slags henført crap. Så kære kvindelige læsere, her er det hul, hvori du kan kaste dine penge. Programmet fås både til en rigtig computer og til MAC.

Bemærk venligst, at det ikke er MIG der ikke kan finde ud af at manden på billedet hedder Christian Bale. Billederne er taget fra websitet.

-Jacob

No comments: