Thursday 3 July 2008

Filmanmeldelse: Forgetting Sarah Marshall

image

Hvis du har set 40 year old Virgin eller Knocked up, ved du lidt hvad du kan vente dig af Forgetting Sarah Marshall (herefter FSM). Folkene bag de tre film er i store træk de samme.

Det er alle tre såkaldte bittersøde komedier og lad det med det samme være sagt, at FSM er ikke stor filmkunst. Den er heller ikke nyskabende eller overraskende. Men den er nu alligevel lidt charmerede og seværdig.

Brian: You don't need to put your P in a V right now.
Peter Bretter: No, I need to B my L on someone's T's.

Hovedperson Peter (Jason Stegel) er kæreste med tv-stjernen Sarah Marshall (Kristen Bell). Hun er smuk og succesrig med sin tv-serie og Peter laver underlægningsmusik til serien. De har det godt og alt er idyl. Lige indtil den dag, hvor Sarah slår op med Peter.

image

Det tager Peter meget hårdt, så han ender med at tage afsted på ferie til Hawaii, hvor han er så uheldig at støde på Sarah – og hendes nye kæreste.

Kemo: Are those sad tissues or happy tissues?

Naturligvis giver det nogle lidt akavede situationer, men selv om Peter går og er miserabel, skaber han dog nogle gode forbindelser. Han lærer noget om sig selv, bl.a. at det ikke altid betaler sig at være helt hudløst ærlig.

Filmen indeholder faktisk masser af sjove scener, men dog meget få “klasken-på-låret-af-grin-scener”. Alligevel kunne jeg ikke lade være med at synes om filmen. Peter er ynkelig på en sådan måde, at man ikke kan lade være med at føle med ham, men samtidig har man også lyst til at sparke ham i røven.

Dwayne the Bartender: He turned down a blowjob from his ex-girlfriend... mid-blowjob. You know how hard that is for a man? It's called blue balls. He's like Gandhi! But better - he likes puppets!

Og selv om den måske ikke giver anledning til hysteriske grin, så har den trods alt en hel del særdeles muntre citater. Forvent ikke så meget af handlingen, men uanset de mange klichéer, formåede filmen faktisk at holde min fulde opmærksomhed, og derfor anbefaler jeg den.

image

Forgetting Sarah Marshall har premiere i danske biografer i morgen, fredag den 4. juli. Den vil være sjov for begge køn.

Matthew: I have a question for you real quick. What did you think of my demo? Did you get it?
Aldous Snow: I was gonna listen to that, but then, um, I just carried on living my life.

-Jacob

No comments: